Urheilulomat täällä ja muualla

Urheilulomat ovat vaihtoehto aktiivisille ihmisille jotka eivät pelkästään jaksa löhöillä rannalla, vaan kaipaavat aktiviteetteja myös lomaillessaan.

Lappiin touhuamaan

Suomeen ihmiset saapuvat useimmiten laskettelemaan tai hiihtämään, sillä Pohjoismaiden talvi on ainutlaatuinen kokemus useimmille ulkomaalaisille. Tekemistä riittää toki myös kesällä, ja Lapin upea luonto sopii vaelluksesta nauttiville ja tuhannet järvet houkuttelevat urheilukalastajia.

Suosittuja suomalaisia matkakohteita on mm. Ruka, missä harrastusmahdollisuuksia riittää. Talvisin suosituimmat aktiviteetit Rukan rinteillä ovat laskettelu ja lumilautailu, sekä maastohiihto upeassa luonnossa hiihtokeskuksen ympäristössä.

Kesäisin moni golf-harrastaja suuntaa Rukalle, jossa voit pelata 18 reikäisen radan yöttömässä yössä. Lisätietoja Rukan tarjonnasta löydät hiihtokeskuksen omilta kotisivuilta.

Eviva Espanja!

Jos fyrkka riittää Rukan sijaan kauemmaksi, kannattaa harkita suomalaisten suosikkikohdetta. Golfharrastajat suuntaavat usein talvisin Kanarialle, mistä löytyy useita golfratoja – kyseessä onkin yksi niistä harrastuksista, jotka saavat ihmiset liikkumaan pois kotimaastamme, missä kausi jää valitettavan lyhyeksi.

Rullalautailu ja surffauspiireissä suosittu lomakohde on Espanja. Skeittaajat ympäri maailman, mukaan lukien harrastajien lisäksi ammattilaiset, saapuvat Espanjaan nauttimaan legendaarisista skeittipaikoista ja kulttuurista. Pohjoismaiden keleihin tottuneille Espanjan talvi on hyvin mieto ja sopii hyvin harrastamiseen, lämpötilat pyörivät kylmimpäänkin talviaikaan 20 asteen tuntumassa joten moni viettää kylmimmän talviajan mieluusti Etelä-Espanjassa harrastaen.

Myös surffaus tuo paljon harrastajia Espanjaan. Alkeiskurssien hinnat ovat hyvin kohtuullisia ja Välimeren aallokko sopii surffaajille. Surffauksella on maassa pitkä historia ja harrastajat viihtyvät sen myötä kehittyneessä surffauskulttuurissa ja ympäristössä. Lisäksi Espanjaan – erityisesti Barcelonaan – saapuu ympäri maailman jalkapallofaneja katsomaan maailman parhaiden futisseurojen pallotaituruutta. Espanjassa elämä suorastaan pyörii jalkapallon ympärillä: kun ottelut alkavat, pysähtyy koko kaupunki! Pelejä seurataan kaikissa baareissa ja kannustushuudot raikuvat kaduilla. Stadionilla tunnelma on kotijoukkueen pelatessa uskomaton, kun jalkapallon suurimmat tähdet ottavat toisistaan mittaa.

Thaimaa on vesipedon paratiisi

Sukeltajien keskuudessa Thaimaa on suosittu lomakohde. Sukelluskurssien hinnat ovat halpoja ja parhaat sukelluskohteet sijaitsevat poikkeuksetta suosittujen rantakohteiden läheisyydessä, joten aika ei mene matkustamiseen hotellin ja kohteiden välillä. Sukelluskouluja on kymmeniä kuten myös koralliriuttojen ympäröimiä sukelluskohteita. Kun kohteita on paljon, eritasoiset ja erilaisista maastoista kiinnostuneet sukeltajat löytävät helposti itselleen sopivan sukelluskohteen. Pinnan alla myös riittää nähtävää: koralliriuttojen lisäksi kohteissa on hyvät mahdollisuudet nähdä mm. paholaisrauskuja.