Futismatka Englantiin

Suosittu lomakohde jalkapallofanien keskuudessa on Englanti, jonne suunnataan katsomaan Englannin mestaruussarjan jalkapallopelejä. Englannin mestaruussarja on maan korkein jalkapallon sarjataso ja myös maailmantasolla sitä pidetään yhtenä kovatasoisimmista liigoista. Liigassa pelaa 20 jalkapalloseuraa, ja edustettuina ovat tietenkin kaikki maan isoimmat jalkapallokaupungit.

Englantilaisten jalkapalloseurojen fanit ovat tunnetusti intohimoisia, ja oman seuran faniksi synnytään sekä sen väreihin pukeudutaan aina pelejä katsoessa. Tunnelma stadionilla on katossa, kannatushuudot ja fanien joukkolaulut ovat korviahuumaavia. Jos jalkapallon lisäksi myös jääkiekko kiinnostaa, kannattaa lukea edeltävä artikkelimme NHL-matkat USA:han.

Kysy suoraan seuralta

Lippuja peleihin saa ostettua paikan päältä stadionilta tai internetistä, ja lippuja myyviä sivuja on useita. Lisätietoja lippujen hankkimisesta löydät esimerkiksi Englannin Valioliigan kotisivuilta. Suosituimpiin peleihin liput tulee hankkia etukäteen hyvissä ajoin, sillä suosituimpien joukkueiden pelit myydään lähes poikkeuksetta loppuun. Ja vaikka olisitkin hyvissä ajoin liikkeellä, silti suosituimpiin peleihin on vaikea saada lippuja, kun kausikorttilaiset täyttävät stadionin. Lipuista lisätietoa löytää myös seurojen kotisivuilta. Keskitettyä lipunmyyntiä Ticketmasterin tyyliin ei ole. Lippuja voi myös varata puhelimitse eri seurojen palvelunumeroista.

Punnitse myös pakettimatkaa

Omatoiminen lippujen hankkiminen ja matkan järjestäminen on usein se halvin vaihtoehto, mutta jos lippujen hankkiminen erikseen ei innosta, on yksi mahdollisuus ostaa koko jalkapallomatka pakettina. Matkajärjestäjiä on useita, esimerkiksi Tjäreborg ja Lontoonjalkapallo.fi. Matkajärjestäjillä on kontakteja lippujen hankkimiseen ja ne saavat lippuja myös suosituimpien seurojen, kuten Chelsean, Manchester Unitedin ja Liverpoolin otteluihin. Matkajärjestäjien kautta on helpointa saada liput hyviltä paikoilta, minkä lisäksi lipun kadotessa saat uuden lipun tilalle. Paketteihin kuuluu hotellimajoitus (normaalisti 2-3 yötä) ja halutessa myös lennot. Varsinkin jos reissuun on lähdössä isompi ryhmä, esimerkiksi yritys tai seura, on helpoin tapa kääntyä matkajärjestäjien puoleen.

Hinnat nousussa

Viime vuosina pääsylippujen hintoja on nostettu, mikä on saanut jalkapallofanit närkästymään. Valioliigajoukkueet ovat tunnetusti rahakkaita ja TV-sopimuksilla tienataan miljardeja. Kannattajayhdistys FSF on järjestänyt mielenosoituksia lippujen korotuksia vastaan, sillä hintoja on nostettu tuntuvasti viime vuosina: kausipakettien hinnat ovat nousseet jopa 30 prosenttia. Kausikorttien hinnat riippuvat joukkueen suosiosta, ja suosituimpien joukkueiden kausikorteista saa pulittaa hurjia summia: hintalappu voi olla jopa yli 3 000 euroa.

About

View all posts by