Amerikan reissu jääkiekon merkeissä

 

NHL, se suurin ja suosituin jääkiekon ammattilaisliiga, jota pelataan USA:ssa ja Kanadassa. Sarjaa pidetään maailman korkeatasoisimpana, ja sinne tähtäävät poikkeuksetta kaikki huippupelaajat tältä puolelta Atlanttia.

Pelejä seurataan ympäri maailman ja huippusuosittu NHL-konsolipelisarjakin saa uuden osan joka vuosi. Liigalla on faneja ympäri maailman, ja jokaisen fanin unelma on tietenkin lähteä NHL-matkalle ja nähdä edes yksi ottelu livenä. Vaikuttavampaa kiekkokokemusta on vaikea löytää, sillä tunnelma NHL-peleissä on jotain ainutlaatuista: on show-meininkiä, seremonioita, tappeluja ja normaalia pienempi kaukalo takaa sen, että pelin tempo pysyy nopeana.

Ticketmaster

Monet fanit käyvät katsomassa NHL pelejä USA:n matkan yhteydessä. Lippuja saa ostettua Ticketmasterista tai paikan päältä areenalta. Myös jääkiekkoseurat myyvät niitä kotisivuillaan. Ongelmana on, että pelit ovat usein loppuunmyytyjä tai jäljellä on vain Ticketmasterin tarjoamia kalliimpia paikkoja. Syynä tähän ovat kausikorttilaiset, jotka haalivat suurimman osan edullisista paikoista.

Ticketmasterista löytyy myös palvelu, jossa ihmiset myyvät eteenpäin ostamiaan lippuja hieman alkuperäistä hintaa kalliimmalla. Ticketmasterin NHL-lipputarjontaan ja pelien aikatauluihin voit tutustua Ticketmasterin kotisivuilla.

Pelien hinnat riippuvat paljon siitä, miten suositut joukkueet kohtaavat, millä areenalla ja missä vaiheessa kautta. Esimerkiksi New York Rangersien pelit ovat lähes aina loppuunmyytyjä, varsinkin jos ne pelataan legendaarisessa Madison Square Gardenissa keskellä Manhattania. Liigan alkupeleihin löytää lippuja helposti, mutta playoff-peleihin lippujen löytäminen voi käydä jo lähes mahdottomaksi ilman kausikorttia.

StubHub

Toinen suosittu palvelu, josta voit hankkia lippuja, on StubHub. Palvelu vastaa pitkälti Ticketmasteria, mutta tarjontaa on enemmän. Hinnat StubHubissa saattavat olla kuitenkin edellistä korkeampia: lippuja myyvät lähinnä yksityishenkilöt, jotka eivät syystä tai toisesta pääse peliin. Mukana on myös ns. lipputrokareita, jotka haalivat lippuja ja myyvät niitä eteenpäin voittoa tehden. Lippujen hinnat eivät yleensä kuitenkaan ole kohtuuttomia NHL-matkaajalle, onhan kyseessä kuitenkin niin ainutlaatuinen tapahtuma.

Muut vaihtoehdot

Lisäksi löytyy palveluita, joista koko NHL-matkan voi ostaa pakettina: mukaan lukien liput haluttuihin NHL-otteluihin, hotellimajoitukset sekä niin halutessa myös ateriat. Nämä palvelut sopivat erityisesti isommille ryhmille, yrityksille ja seuroille. Matkajärjestäjillä on yleensä paljon kontakteja ja he pystyvät järjestämään lisäksi pelaajatapaamisia tai jopa omia jäävuoroja huippupelaajien seurassa NHL-areenoilla.

About

View all posts by